25.07.2012

Cand Soarele Rasare/Ma trezesc cu tine in gand

Nu stiu cum de l-am ratat pana acum. El de mine nu s-a ascuns se pare ca eu l-am ignorat complet. Insa de cateva zile,dimineata, la radio(sursa mea de muzica buna not) , tot aud un flacau si ma oripilez. Tot ce retineam era "E quando sale el sol" si "hela hela hela".   Ma tot intrebam oare cine canta insa era atat de neinteresanta melodia incat uitam sa o caut cand ajungeam efectiv la un calculator. Si tot asa cateva dimineti pana cand am vazut aseara si videoclipul! Era nimeni altul, unicul, deja ultra popularul : Sonny Flama iar titlul melodiei deloc surprinzator : Sale el Sol.
Sursa : youtube.com
Cred ca de acum inainte o sa introduc o rubrica noua in cadrul postarii si anume Ce am invatat din comentariile de pe Youtube. Sunt la fel de fascinante si parerile ascultaretilor despre melodie si videoclip. Arata nivelul cultural al publicului ascultator de astfel de melodii adevarate. Deci am invatat ca melodia este foarte "jmekera","Buna rau rau piesa dar si fata la min X", "violez butonu replay" si bineinteles "TZATZE".  
Deci nu stiu cum de imi permit sa ma iau de aceasta capodopera muzicala dar o sa incerc. Nici nu sunt foarte multe de spus. Urmeaza acelasi traseu cliseistic al stilului pop corn. 
Sincer cred ca exista o lista de bifat inainte sa faci o melodie de genul : melodia sa fie in alta limba de preferat spaniola sau portugheza sau daca esti mai fraier engleza, videoclipul trebuie neaparat filmat in alta tara chiar daca e in bulgaria la doar 50 de km de Vama Veche, trebuie sa ai macar o bunaciune in videoclip si nu in ultimul rand o exprimare de genul everybody get up sau move your body, hot , on fire etc. Daca aveti rabdarea necesara sa urmariti melodia pana la sfarsit o sa vedeti ca aceste conditii sunt mai mult decat indeplinite. Imi place si refrenul. Ca sa ma exprim ca specialistii de le promoveaza melodiile o sa zic ca e fresh si trasmite un mesaj pozitiv : "Y cuando sale el sol/Yo quero tu amor". Cred ca celor 2 persoane, care au stat zile intregi sa compuna aceasta melodie, le-a fost foarte greu sa vina cu o astfel de rima si care sa exprime atat de mult cu atat de putin : " Cand soarele rasare/Eu vreau sa ups Eu vreau dragostea ta "
Concluzie : Ce concluzie sa mai am. Cum zic comentaciosii de pe youtube " E belea melodia frate, violez butonu de repeat" parol.

4 comentarii:

  1. Dupa ce am citit review-ul(sper ca am scris bine review-ul:D) nu mai am nici o curiozitate in a asculta piesa respectiva.Merci de recezie, urechile mele vor supravietui inca o zi sau daca preferi varianta pe engleza, ca e "fancy si trandy" sa ne dam sfertodocti:"my ears will live to hear another day".La cat mai multe recenzii, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de urari! Problema este ca uneori imi vin in minte aceste melodii din cauza ca le ascult de mai multe ori pentru postari. Si ma enervez pe mine :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, asta era ala ce canta melodia? Fiti atenti, ce miscari, ce coregrafie, ce MUSCHI! Wiii!!!! Mi se umezesc urechile

    RăspundețiȘtergere